top of page

Wasbare rompen

Scheepsrompen hebben bescherming nodig van een coating die snel en effectief kan worden schoongemaakt zonder dat de coating beschadigd wordt. Bovendien dient dit systeem milieuveilig te zijn. Ecospeed is dit systeem.

 

Op dit moment is er geen coating voor scheepsrompen op de markt waarop geen aangroei komt. De enige manier om deze aangroei correct te verwijderen is door de romp schoon te maken. Onze coatingsystemen zijn speciaal ontworpen om te worden gereinigd zonder beschadiging op te lopen. Dit maakt het voor de eigenaar mogelijk om de aangroei op zijn boot of schip perfect onder controle te houden en dat voor de volledige levensduur van het schip.

 

Een boot met Ecospeed op de romp kan heel snel gewassen
worden in de bootlift van de jachthaven of in droogdok. Dit gebeurt door middel van hogedrukspuiten. In tegenstelling tot veel andere producten, blijft de coating volledig op de romp zitten tijdens dit proces. Enkel de aangroei wordt verwijderd. In de video op deze pagina kan u zien hoe een testplaat op deze manier wordt gereinigd.

Ook onderwater kan aangroei eenvoudig en veilig verwijderd worden door een duiker. Dit gebeurt met machines die eveneens door ons zijn ontwikkeld.

Vaartuigen die stilliggen voor langere periodes hebben eveneens veel baat van Ecospeed. Er wordt immers een waterdichte en ondoordringbare barrière gecreëerd op de romp. Ondanks de agressieve aard van sommige aangroei, zal er toch geen schade worden toegebracht aan de romp. De harde aangroei is niet in staat om door de coating te dringen of deze te beschadigen.

bottom of page